15.02 - Kuldse lindi päev

15. veebruaril on kuldsete laste päev ehk vähihaigete laste päev.

Rahvusvahelist vähihaigete laste päeva hakati tähistama 2002. aastal ülemaailmse võrgustiku Childhood Cancer International (CCI) poolt, et tõmmata tähelepanu vähihaigete laste ning nende perede olukorrale. Tänaseks on sellest saanud ülemaailmne koostöökampaania, mille eesmärk on teadlikkuse tõstmine lapseea vähist ning väljendada tuge vähktõbe põdevatele lastele ja noorukitele, haigusest tervenenutele ja nende peredele.

Vähihaigete laste päeva puhul kantakse kuldset linti juba 90 riigis, et  näidata oma toetust vähihaigetele lastele. Kuldne on värv, mis märgib tugevust, julgust ja vastupidavust.

Lapsed on meile kallid ja tugevad nagu kuld.

Sel päeval on kõikide meie mõtted ja südamed vähihaigete lastega. Lastega, kes vaatamata raskele haigusele, pidevale haiglas viibimisele ning koormavale ravile, soovivad vaid olla lapsed – mängida, jonnida, naerda. Lastega, kelle jaoks iga päev on võit.

Sel päeval tunnustame  kõiki neid inimesi, kes panustavad vähihaigete laste tervenemisse – vanemad, õed-vennad, vanavanemad, onud-tädid, sõbrad.

Lapse vähi diagnoos mõjub raskelt kogu perele ning lööb segamini kogu elu. Tänapäeval ei tähenda vähi diagnoos õnneks automaatselt surmaotsust, kuna meil on suurepärased arstid-õed ning kättesaadavad mitmed uued ravimid. Kuid kogu raviprotsess tekitab meeletu stressi nii lapses kui kogu tema peres,  paneb löögi alla omavahelised suhted aga kindlasti mõjutab ka pere majanduslikku olukorda, kuna ravi kestab tihti aastaid. Kogu perele on suureks abiks, kui lähikondsed ei hoia eemale ning leiavad aega lihtsalt kuulata ja igapäevastes asjades aidata.

Samuti tunnustame annetajaid tänu kellele on võimalik pakkuda LOOTUST.

Lootus on kõige võimsam ravim ja see on parim kingitus, mille me suudame anda vähihaigetele lastele ning nende peredele.

Lootus, et on olemas homne päev.

Lootus helgemale ja tervemale tulevikule.

Lootus, et üksteist toetades suudame ületada lapseea vähi põhjustatud valu ja kannatusi.

Kanname koos kuldset linti, mõeldes meie keskel elavatele kangelastele ning anname endast parima, et igal lapsel oleks homne.

Aitäh teile kõigile!

 Soovin toetada